Очакват се градушки: Гръмотевични бури и проливни валежи над над Централна и Източна България

Очакват се градушки: Гръмотевични бури и проливни валежи над над Централна и Източна България

0
52
Бури, времето
Буря. Снимка: Pixabay

Според MeteoBalkans към 12:50 часа днес започнаха да се образуват първите гръмотевични бури над Родопите и Горнотракийската низина. Очаква се те да се разширят и да обхванат голяма част от региона, включително Централна Стара планина и районите на Пловдив, Стара Загора и Ямбол. Прогнозата предвижда интензивни проливни валежи и възможни градушки.

Студен фронт, който към момента се намира над Западна България, ще продължи да се активизира и ще обхване Централна и Източна България през деня. Очаква се куместо-дъждовна облачност да се развие на много места, особено над планинските райони.

Прогноза за неделя

Още преди обяд ще преобладава разкъсана облачност, но постепенно от запад-северозапад ще се усили вятърът, с който ще нахлуе студен въздух. Максималните температури ще са около 15°C на височина 1200 метра и около 5°C на 2000 метра.

Следобед и привечер над Западна и Централна България се очакват гръмотевични бури и проливни валежи, които към края на деня ще обхванат и Югоизточна България. През нощта срещу понеделник валежите ще се засилят и се очакват интензивни снеговалежи в Рила.

Българската история с Румен Петков: Цар Гаврил Радомир – спасява Самуил, но е жертва на предателството

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments