Троен рекордьор на Гинес Теодор Цветков от Русе с впечатляващи резултати на X-Waters в Словения

Българският плувец Теодор Цветков завърши с призови класирания в три различни дисциплини на международното състезание по плуване в Блед

0
89
Теодор Цветков
Теодор Цветков. Снимка: Кристина Борисова

Българският плувец Теодор Цветков, известен като троен рекордьор на Гинес, доказа за пореден път своите изключителни умения на международната сцена. В състезанието X-Waters, провело се в Блед, Словения, той се отличи с призови класирания в три дисциплини, въпреки силната конкуренция и предизвикателствата, свързани с подготовката му.

Теодор Цветков
Теодор Цветков. Снимка: Кристина Борисова

Успехи в три дисциплини

Първата дисциплина, в която Теодор Цветков взе участие, беше 5 км плуване. Той завърши с време 1:15:55, което му осигури шесто място сред над 200 плувци от 37 държави. Малко след това Цветков показа своите умения и в 1 миля, където се класира на второ място с впечатляващото време от 20:18 минути.

Третият му успех дойде в щафетата 2 х 500 м, където той плува заедно със Зоя Возмилова. Двамата завоюваха трето място с общо време 17:22 минути.

Подкрепата на близките и спонсорите

Теодор Цветков отдава голямо значение на подкрепата от своите родители, които изминаха близо 500 км от Италия до Словения, за да бъдат до него по време на състезанието. Основен спонсор на плувеца е Меджнун Мустафов, благодарение на когото Теодор успя да покаже своите възможности пред международната аудитория.

Плувецът не пропусна да благодари и на Цветомир Цветанов, който бе неговата най-голяма опора по време на подготовката и самото състезание. Освен това, той изрази признателност към Светослав Захариев – Сисо, който го подготви с ежедневни и интензивни кондиционни тренировки.

Трудности и бъдещи амбиции

Теодор споделя, че се гордее с постигнатото, въпреки тежките условия за тренировки в Русе – липса на подходящ басейн, треньор и суплементация. Въпреки тези предизвикателства, той продължава да демонстрира високите си способности и стремеж към нови рекорди.

„Ако имам всичко това, няма да има кой да ме победи“, заявява Цветков с усмивка, доказвайки, че за него „невъзможното“ е само дума.

Новите тенденции в образованието: Как се промениха предпочитанията на кандидат-студентите?

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments