Проф. Балтов към студентите в БСУ: Предстоят ви години на сериозно учене и на нови възможности

Днес бе официално бе открита академичната 2024-2025 година във висшето учебно заведение

1
27
Откриване на учебната година в БСУ 2
Откриване на учебната година в БСУ. Снимка: Искра.бг

Ректорът на Бургаски свободен университет /БСУ/ проф. д-р Милен Балтов откри днес академичната 2024-2025 година.

Тя е 33-та от създаването на учебното заведение, което от 20 години се помещава в нова модерна сграда в центъра на града. На събитието присъстваха кметът Димитър Николов, заместник-кметът по образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики Михаил Ненов и областният управител Мария Нейкова.

Студентски книжки
Студентски книжки. Снимка: Искра.бг

Проф. Балтов пожела на студентите успешна учебна година и разкри какви възможности в образованието ще им предложи БСУ през следващите месеци:

„Днешният септемврийски ден е вълнуващ за всички. Вие прекрачвате прага на нашата Алма Матер. Ние отново отваряме страницата, по която се стремим да формиране и да предаваме светлина. 

Нашият университет отваря своята 33 годишнина от създаването си и макара да се чувстваме млади по дух и по сграда, зрелостта ни дава самочувствието и отговорността да се нареждаме сред факторите за регионалното развитие за принос към национални и международни теми.

Тази година нашият университет в алианс воден от университета на Нормандия в Льо Авър, Франция, с още 12 висши училища беше одобрен за европейски университет на островните, пристанищните и крайбрежни територии.

Предстоят ви години на сериозно учене и но и на нови възможности. Тези от вас, които гласуват за нас като българско висше училище ще получат дори повече отколкото са очаквали спрямо заминаването в чужбина. Ще имате възможност всяка от годините след първи курс да бъдете по един семестър в рамките на програма Еразъм + в чуждестранен университет. Други ще се реализират още преди завършването си или чрез практики по програма Еразъм, или чрез стажове сред многобройните бизнес ни партньори.

Широко поле на изява ще имате чрез студентското научно творчество. Мислете за разработки и публикации, всичко това ще се възнагради!“.

Непосредствено след откриването се проведат въвеждащи информационни срещи на деканските ръководства със студентите от първи курс.

Арестът в Бургас се напълни с готвачи и дилъри на наркотици през уикенда

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments