При спецакцията за купуване на гласове в Бургас са задържани три лица от криминалния контингент

Трима са в ареста до момента при провежданата в Бургас специализирана полицейска операция срещу купуването на гласове и нарушаването на изборните права на гражданите

3
111
Акция за купуване на гласове
Акция за купуване на гласове. Снимка: ОДМВР-Бургас

Трима са в ареста до момента при провежданата в Бургас специализирана полицейска операция срещу купуването на гласове и нарушаването на изборните права на гражданите. Това съобщи на нарочен брифинг директорът на Областната дирекция на МВР в морския град Владимир Маринов, предаде репортер на Искра.бг. 

Той обясни, че засега има образувани две досъдебни производства. Единият от задържаните е с наркотици

„В хода на операцията на един от адресите са установени списъци с имена на лица, които можем да свържем до някаква степен с търгуването на гласове. На един от адресите са намерени наркотични вещества. Самата операция още е в ход. Не са приключили всички действия“, подчерта още Маринов. 

Той обясни, че въпросните адреси се намират предимно в ромските махали в комплекс „Меден рудник“

„На тези адреси са установени точно такива списъци и наркотични вещества. Тези три лица едно че са лица от активния криминален контингент и назад във времето отново са задържани по такъв повод“, посочи още директорът на ОДМВР-Бургас. 

Маринов обясни също така, че схемите за купуване на гласове са предимно в ромските махали. Те се прилагат главно в търговски обекти и заложни къщи. Използвало се това, че хората търгуват там и им се предлагало да продадат гласа си за предстоящите нови предсрочни парламентарни избори. Затова и действията на полицията били насочени предимно там. 

Засега нямало нови схеми. Прилагали се такива, които са известни назад във времето. Все още не може да се каже каква е цената на един глас. Маринов очаква с наближаването на изборите тя да се промени и не се ангажира с точна цифра. 

Екип на Държавния авиационен оператор е в готовност да излети за Ливан

Абониране
Известие от
guest

3 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] […]