Двама души са ранени при инциденти с тротинетки в Сливен през седмицата

Регистрирани са седем пътни произшествия с трима ранени.

0
7
Тротинетка
Илюстративна снимка

241 акта и 651 фиша на стойност 19 990 лева и електронни фишове на стойност 85 650 лева са съставени от екипи на ОДМВР-Сливен за нарушения по Закона за движение по пътищата е Кодекса на застраховане в периода от 23 до 29 септември.

Информацията бе предоставена днес на брифинг от началника на сектор „Пътна полиция” старши инспектор Илиян Николов и началника на отдел „Охранителна полиция” комисар Димитър Кикьов. Те дадоха подробности по отношение на най-характерните нарушения и наложените административни наказания.

Регистрирани са седем пътни произшествия с трима ранени. Две от произшествията са станали с водачи на индивидуални електрически тротинетки. И двете произшествия са станали на 29 септември. Водачите на тротинетките са ранени.

Едното е възникнало в 15:51 часа на кръстовище с улици „Сава Филаретов” и „Шандор Петьофи” в град Сливен. Съставен е акт на водача на индивидуалното електрическо превозно средство, който не е спрял на знак „Стоп”.

Другият инцидент е станал на кръстовище с улици „Георги Икономов” е „6-и септември”. Съставени са актове и на двамата водачи. По време на специализирана операция са установени пет непълнолетни момчета да управляват електрически тротинетки в нарушение на ЗДвП, за които са санкционирани родителите. За отчетния период на водачи на електрически индивидуални превозни средства са съставени шест акта и един фиш.

На 25 септември, около 06:00 часа, по път ІІ-66 е възникнало пътно произшествие с ранен водач. На 28 септември е проведена 24-часова операция по връчване на ел. фишове- връчени са 258 по ЗДвП на стойност 30 880 лева и 13 по КЗ на стойност 5000 лева.

За една седмица са проверени 614 МПС и 971 лица. При контрола на скоростните режими на автомагистрала „Тракия” са засечени скорости, надвишаващи многократно разрешената. През почивните дни са засечени скорости 214 и 221 км.ч..

През седмицата стартира превантивна кампания на ОДМВР-Сливен „Пресичам безопасно, винаги с мама и татко”, насочена към детските градини.

България е начело в класация за собствени жилища в ЕС

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments