В Ямбол ремонтират улици за 1 млн. лева

Проектът включва подмяна на уличното осветление и изграждане на малко кръгово кръстовище

0
6
Ямбол ремонти
Ремонт. Снимка: Община Ямбол

В Ямбол започнаха строително-ремонтни дейности в района на Централния кооперативен пазар и автогарата, предаде „БТА“. Проектът е на стойност 1 милион лева, като финансирането е осигурено от държавния бюджет, информираха от Община Ямбол. В рамките на проекта ще бъдат ремонтирани участъци от улиците „Георги Гарабчи войвода“ и „Русе“, като ще бъде изградено и кръгово кръстовище на тяхното кръстовище, а също така ще се извърши подмяна на водопровод и други инфраструктурни дейности.

Проектът ще се реализира поетапно, като днес стартираха подготвителните работи за подмяна на водопроводната и канализационната мрежа на ул. „Георги Гарабчи войвода“. За да се облекчи автомобилният трафик, движението от „Биков мост“ е пренасочено по обходен маршрут през квартал „Васил Левски“, съобщават от общината.

Срокът за изпълнение на проекта е 180 календарни дни, като крайният срок за завършване на строителните дейности е 25 март 2025 г.

Освен ремонта на пътните и тротоарните настилки, проектът включва подмяна на уличното осветление и изграждане на малко кръгово кръстовище с ширина шест метра, което ще улесни движението в района, добавят от Община Ямбол.

България е начело в класация за собствени жилища в ЕС

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments