Добри новини за Заслон „Черни връх“, 2290 метра

Ключово важни части от заслона ще бъдат изцяло обновени

0
189
Заслон "Черни връх", 2290 метра
Заслон "Черни връх", 2290 метра. Снимка: Facebook

Ключово важни части от Заслон „Черни връх“, 2290 метра, ще бъдат изцяло обновени със съвместните усилия на кампанията „Хижа на годината“, „GP Group JSC.“ и стопаните на обекта.

През 2023 г. в една от трите програми за подкрепа на хижи и заслони в кампанията: „Хижа на годината“ за предоставяне на строителна помощ под формата на материали и специализиран труд, Заслон „Черни връх“, 2290 метра, беше избран единодушно за победител сред общо 26 подадени проекти за кандидатстване за финансиране. С помощта на програмата ще бъде укрепено входното стълбище към заслона, предверието, което следва да е отключено винаги за туристите, вътрешното предверие към чайната и санитарното мокро помещение на сградата.

Първоначално помощта по програмата беше определена на 5000 лева, предоставени от „GP Group JSC.“, но реалната помощ към момента възлиза на над 10 000 лева и не по-малко важно, техническа помощ и консултация от екипа на компанията. Стопаните на заслона също се включват със сериозно самоучастие, което може да бъде определено едва след приключване на работата по ремонта.

В следващите 3️ до 4 седмици в заслона ще се извършват строително-ремонтни дейности, за което се молят всички планинари за извинение, като екипът на заслона ще направи всичко възможно да изпълнява в максимална степен функциите си в това време.

iskra.bg/nap-shte-izprashta-elektronni-saobshteniya-na-dlazhnitsite-s-prosrocheni-zadalzheniya/

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments