Съдебна експертиза потвърди: Сириецът, прегазил двамата полицаи в Бургас, е бил пълнолетен

Съдебно-медицинската експертиза доказва, че Омар Аднан е бил пълнолетен при извършване на престъплението, въпреки неговите твърдения за обратното

0
78
Омар Аднан
Омар Аднан. Снимка: Искра.бг

Днес в Окръжния съд-Бургас продължава делото за смъртта на двамата полицаи, които загинаха, след като бяха блъснати от автобус, превозващ 47 нелегални мигранти. Основна тема на днешното заседание е представянето на съдебно-медицинската експертиза, която доказва, че подсъдимият Омар Аднан е бил пълнолетен към момента на извършване на престъплението.

Заключение на съдебната експертиза

„Експертизата беше назначена в началото на разследването, след като възникнаха съмнения относно възрастта на Омар Аднан, който твърдеше, че е непълнолетен“, заяви прокурор Димитър Узунов. Той обясни, че при представянето на различни документи са били посочени различни рождени дати, но окончателното заключение на експертите е, че Омар Аднан е бил пълнолетен при извършването на деянието.

Това е важен момент в процеса, тъй като дълго време обвиняемият се е опитвал да защити твърдението, че е бил малолетен, което би оказало влияние върху тежестта на наказанието.

Днешни показания

Днешното заседание ще включва изслушване на трите вещи лица, които са извършили съдебно-медицинската експертиза, както и други свидетели. Сред тях е служителка на бензиностанция в местността Пода край Бургас, където се е повредил първият автобус, закупен от трафикантите. Тя е сигнализирала на тел. 112 поради подозрителното поведение на лицата, свързани с трафика на мигрантите.

Допълнителни свидетели

Очаква се делото да продължи, тъй като прокуратурата все още издирва свидетели сред мигрантите, които имат адресни регистрации в България. Те могат да дадат ключова информация за обстоятелствата около инцидента.

На 30 септември ще стане ясно дали Омар Аднан е бил пълнолетен, когато е прегазил двамата полицаи в Бургас

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments