Радев при откриването на завода за бронирани автомобили в Бургас: Продължават усилията за освобождаване на моряците ни

Днес беше официално открит първият български завод за бронирани автомобили

1
265
Радев при откриването на завода в Бургас
Президентът при откриването на завода в Бургас. Снимка: Искра.бг

„Искам да поздравя екипажа на правителствения самолет. Службите за сигурност, Министерство на отбраната, Министерство на транспорта, които наистина работят много усилено в последните дни, за да се осигури безопасен коридор на нашия самолет, така че да бъдат изведени нашите сънародници. Това е най-важната задача. Работи се от ден първи на отвличането на нашите сънародници от екипажа на „Галакси Лийдър“, усилията никога не са преставали, продължават и се водят на всички нива – от службите, от съответните нива на министерствата, включително на най-високо ниво“.

Това каза от Бургас президентът Румен Радев по повод нарастващото напрежение в Близкия изток и намиращите се там и български моряци. По думите му ескалацията на конфликта в Близкия изток има опасност да застраши мира в целия регион: „Аз призовах и от трибуната на ООН за сдържаност, разум и е време спиралата от насилие и страдание в Близкия изток да спре.“ Чуйте още:

Президентът направи коментарът си от Бургас, където беше официално открит първият български завод за бронирани автомобили на „International Armored Group“. Той се намира в Индустриалната зона на града, в рамките на Индустриален и Логистичен Парк Бургас.

Заводът заема площ от около 150 000 квадратни метра и започва работа през октомври 2024 г. В него се произвеждат различни видове бронирани автомобили и оборудване по най-високите стандарти на НАТО.

Тази производствена база е ключова за компанията, като се планира да създаде значителен брой работни места и да стане важен център за износ на високотехнологично военно оборудване

Основната дейност на завода включва:

  • Производство на различни видове бронирани автомобили – включително такива за военни и спасителни операции, съобразени с най-високите стандарти на НАТО.
  • Разработка на дронове за разузнавателни и аварийни мисии, в сътрудничество с български партньори.
  • Проектиране на колесни и верижни роботи, както и бронирани платформи, които ще могат да носят леки артилерийски системи.

Първо в Искра.бг: Нови назначения на ръководни постове в ИАРА

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments