Над 1800 земеделци преминаха обучение по изискванията за подпомагане в новия Стратегически план

Експертите подчертаха важността на спазването на т.нар. „предварителни условия“, за да получат земеделските стопани пълния размер на подпомагането

0
16
Земеделие
Земеделие. Снимка: Държавен фонд "Земеделие"

Повече от 1800 земеделски производители участваха в националната обучителна кампания на Министерството на земеделието и храните, посветена на изискванията за подпомагане по Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони 2023-2027 г. Обученията обхващаха изискванията за плащания на площ и животни, а последното събитие от кампанията се състоя днес в София с участието на експерти от МЗХ, Държавен фонд „Земеделие“ /ДФЗ/ и Националната служба за съвети в земеделието.

„Това е финалната среща от нашата кампания, която обхвана всички области на страната. Целта беше да запознаем земеделските производители с изискванията и проверките, които ще се извършват,“ заяви заместник-министърът на земеделието Янислав Янчев.

Експертите подчертаха важността на спазването на т.нар. „предварителни условия“, за да получат земеделските стопани пълния размер на подпомагането. Те припомниха необходимостта от точно водене на дневниците за земеделската дейност, както и важността на съответствието със Законоустановените изисквания (ЗИУ), екосхемите и нововъведените през тази година промени в стандартите за поддържане на земята в добро земеделско и екологично състояние.

На обучението бяха представени и важни срокове за кандидатстване по директни плащания за Кампания 2024, както и новостите в Системата за мониторинг на площ и Системата за електронни услуги (СЕУ) на ДФЗ. Участниците получиха и информация за предстоящите приеми по Стратегическия план до края на годината.

Презентациите от обучителната кампания са достъпни в СЕУ на следния линк

Обученията бяха проведени в периода 17-30 септември в градовете Ямбол, Пловдив, Благоевград, Варна, Велико Търново, Плевен, Монтана и София.

Избират председател на ВАС след номинациите за главен прокурор

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments