Държавен фонд „Земеделие“ изплати 1,6 млн. лева на рибарите

Допълнително, 30 980 лв. бяха разпределени на четири дружества по мярка 1.9 „Временно преустановяване на риболовна дейност

1
38
Рибари
Рибари. Снимка: Искра.бг

Държавен фонд „Земеделие“ /ДФЗ/ преведе над 1,6 млн. лева на рибарския бизнес и общините, част от Програмата за морско дело и рибарство (ПМДР 2014-2020). Финансовата подкрепа достигна до 29 бенефициери, като 28 от тях реализират частни инвестиции.

21 бенефициери получиха общо 896 171 лв. по мярка 5.3 „Мерки за предлагане на пазара“. Тази помощ е предназначена за смекчаване на последиците от войната на Русия срещу Украйна върху риболовните дейности и за справяне с трудностите в снабдителната верига за продукти от риболов и аквакултури.

Допълнително, 30 980 лв. бяха разпределени на четири дружества по мярка 1.9 „Временно преустановяване на риболовна дейност“. Тези средства компенсират временната спиране на риболовни операции заради войната в Украйна, която застрашава както безопасността, така и икономическата стабилност на сектора.

Три частни проекта получиха финансиране в размер на 624 774 лв. Средствата, осигурени от Европейския фонд за морско дело и рибарство (ЕФМДР), ще бъдат използвани за изграждане на стопанство и проучвания на исторически и културни фактори, свързани с развитието на риболова, в рамките на Стратегията „Син растеж“.

Община Поморие също получи 76 164 лв. за реализиране на публичен проект по мярка 3. Финансирането е насочено към създаването на екозона за рекреация и популяризиране на инициативата „За чисто Черно море“, част от Стратегията за водено от общностите местно развитие на МИРГ „Поморие“.

Радев за завода за бронирани машини в Бургас: Важно събитие за икономиката ни и за националната ни сигурност

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Държавен фонд „Земеделие“ изплати 1,6 млн. лева на … […]