ДФЗ: Отворена е кандидатурата за помощ de minimis

За да се класират за помощта, животните трябва да са били отглеждани поне четири месеца преди датата на клането в стопанството на кандидата

0
22
Говеждо месо
Говеждо месо. Снимка: Държавен фонд "Земеделие"

От днес до 11 октомври животновъдите в сектор „Говеждо месо“ могат да кандидатстват за финансова помощ de minimis за покриване на разходите за клане, транспорт и административни документи. Средствата ще бъдат изплатени до 25 октомври. 

Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“ /ДФЗ/ увеличи бюджета за помощта от 1,1 млн. лв. на 1,4 млн. лв., а единичната ставка за заклано животно е повишена до 230 лв.

Фермерите могат да подадат заявления в Областните дирекции на ДФЗ. Кандидатстването става по постоянен адрес за физически лица или по седалище за еднолични търговци, юридически лица и кооперации.

За да се класират за помощта, животните трябва да са били отглеждани поне четири месеца преди датата на клането в стопанството на кандидата. Говедата трябва да са продадени директно на кланица, заклани на ишлеме или в собствена кланица на фермера. Възрастта на закланите животни трябва да е между 10 и 24 месеца.

Помощта обхваща животните, заклани в периода от 1 юни миналата година до 31 май през настоящата. Подробни указания са достъпни на официалната страница на ДФ „Земеделие“.

Държавен фонд „Земеделие“ изплати 1,6 млн. лева на рибарите

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments