Министър Милошев: Туризмът в България очаква новите специалисти от УниБИТ с отворени обятия

Министерството на туризма работи активно за дигитализацията на сектора

1
21
Министър Евтим Милошев
Министър Евтим Милошев. Снимка: Министерство на туризма

С тържествена церемония днес бе открита новата академична учебна година в Университета по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ). Специален гост на събитието беше министърът на туризма Евтим Милошев, който поздрави ректора на университета, проф. д.и.н. Стоян Денчев, за неговия дългогодишен принос към висшето образование и модернизацията на учебния процес в УниБИТ. Министър Милошев изрази признателност към преподавателите и усилията им в подготовката на бъдещите специалисти в ключови сектори като туризма, библиотекознанието и информационните технологии.

„Туризмът в България очаква новите специалисти от УниБИТ с отворени обятия“.

Милошев подчерта, че обучението и уменията на студентите са от съществено значение за развитието на туристическия сектор, който става все по-зависим от иновации и технологии. Милошев отбеляза също, че Министерството на туризма работи активно за дигитализацията на сектора и призова младите хора да бъдат част от тази промяна.

Споделяйки личния си опит от студентските години, министърът подчерта, че амбициите и мечтите са ключови за успеха. Той изтъкна значението на образованието за професионалното развитие и мотивира студентите да приемат предизвикателствата и да търсят нови възможности. В подкрепа на своите думи, Милошев цитира Нелсън Мандела.

„Образованието е най-мощното оръжие, с което можем да променим света.“

Министърът също така подчерта значимия принос на проф. Румен Драганов в свързването на образованието с туристическия сектор и изрази увереност, че УниБИТ ще продължи да подготвя висококвалифицирани специалисти, конкурентни както на национално, така и на международно ниво.

В края на речта си, министър Милошев пожела на студентите успешна и вдъхновяваща учебна година, като подчерта, че техните успехи днес са инвестиция в бъдещето.

ГДБОП разкри нелегална фабрика за цигари при специализирана операция край София

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Министър Милошев: Туризмът в България очаква новите сп… […]