България укрепва енергийната си позиция чрез правна подкрепа за новите блокове на АЕЦ „Козлодуй“

Министърът на енергетиката Владимир Малинов подписа важен документ по време на визитата си във Вашингтон

1
13
Министър Владимир Малинов
Министър Владимир Малинов. Снимка: Министерство на енергетиката

„Ангажирането от страна на „АЕЦ Козлодуй – Нови мощности“ ЕАД на международен правен консултант с опита и експертизата на Пилсбъри е важна крачка към успешната реализация на проекта за изграждане на 7-ми и 8-ми блок на площадката на АЕЦ „Козлодуй““. 

Това каза министърът на енергетиката Владимир Малинов на церемонията по подписване на документа, която се състоя в рамките на неговата визита във Вашингтон, САЩ. 

„Проектът за изграждане на 7 и 8 блок в ядрената ни централа е стратегически не само за нашата страна, а и за целия регион на Югоизточна Европа в контекста на постигане на целите за въглеродна неутралност“.

По неговите думи, този проект ще затвърди ролята на България, която разполага с 50-годишен опит в експлоатацията на ядрени мощности, като регионален енергиен лидер. Ангажирането на международна правна кантора от ранга на Пилсбъри в проекта ще съдейства за правилното структуриране и реализация на проекта, допълни още енергийният министър.

Портфолиото на кантората включва цялостно правно обслужване на някои от най-успешните проекти за нови мощности през последните години като АЕЦ „Барака“ в Обединените арабски емирства и АЕЦ „Аккую“ в Турция.

Ключовите компетентности на кантората включват подготовка на договори за инженеринг и строителство, финансиране и лицензиране на нови ядрени мощности.

167 стоманобетонни панела са изработени досега за ремонта на Дунав мост при Русе

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments