Пенчо Милков награди баскетболистките на „Дунав Русе 2016“ за успехите им на Държавното първенство за момичета

На срещата в Община Русе младите баскетболистки разказаха за първенствата и трудностите, които са изпитали по време на мачовете и как са ги преодолели

0
6
Събитието
Събитието. Снимка: Община Русе

„Успехите ви са огромна чест за града ни. Това са моменти, които окриляват, но не пренебрегвайте и тези, в които опонентът ви побеждава, защото те също ще ви дадат ценни уроци за цял живот. Не спирайте да тренирате упорито и да мечтаете вдъхновено, защото Русе се гордее с вас и аз и нашите съграждани вярваме, че ви очакват още много върхове.“

С тези думи Пенчо Милков посрещна младите състезателки на Спортен клуб по баскетбол „Дунав Русе 2016“. Кметът награди представителките на СКБ с медали за тяхното отлично представяне по време на провелите се държавни първенства за момичета до 12 и 14-годишна възраст. С плакет за представянето на отборите бяха отличени и треньорите на „Дунав Русе 2016“ Руслан Русев и Магдалена Атанасова-Миланова.

На срещата в Община Русе младите баскетболистки разказаха за първенствата и трудностите, които са изпитали по време на мачовете и как са ги преодолели. По техните думи наставленията на треньорите им и отборният им дух са им помогнали да победят своите конкурентки. Те споделиха с кмета за предизвикателствата да съчетават ежедневните тренировки с това да поддържат високо нивото си в училище.

„Дунав Русе 2016“ стана шампион на държавното първенство за момичета до 12-годишна възраст, след като надделя над Славия с 90:78 в столичната зала „Триадица“. Русенските баскетболистки до 14 години се класираха на второ място в провелото се във Варна държавно първенство, където те загубиха от „Рилски спортист“.

Двата отбора изиграха много оспорван двубой, в който русенки водеха с 8 точки преди заключителната четвърт, но съперникът им успя да заличи пасива си и да прати мача в продължение. Мачът завърши с 59:49.

На срещата присъстваха също заместник-кметът Борислав Рачев, директорът на ОП „Спортни имоти“ Лъчезар Иванов и административният мениджър на отбора Пламен Панайотов.

МФ предложи как да расте минималната заплата до 2028 година

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments