Ивайло Мирчев с тежки обвинения към Митко Каратиста за купуване на гласове в Бургас

3
132
Димитър Спасов и Ивайло Мирчев
Димитър Спасов и Ивайло Мирчев. Снимки: Кадър от видео и Facebook

Ивайло Мирчев отправи тежки обвинения към Митко Каратиста в социалната мрежа Facebook. Той го посочи като един от основните купувачи на гласове в Бургас. Истинското име на Митко Каратиста е Димитър Спасов и е една от известните фигури в морския град. 

Ивайло Мирчев публикува поредица от постове, в които изброява кои според него са основните купувачи на гласове в България и обвинява МВР, че си затваря очите за това. Той посочва:

„МВР министърът обяснявал чувам, че се противодейства на купуването на гласове. Ще го разочаровам – или някой го подвежда или той съзнателно се прави на ударен.“

Публикацията
Публикацията. Снимка: Скрийншот от Facebook

В отговор на обвиненията на Ивайло Мирчев самият Димитър Спасов публикува два поста в социалната мрежа Facebook:

„Мога да говоря много за този богаташ и срам за демократичната общност, но ще отнема много от времето си. Този сладур сега разобличава купувачите на гласове в страната…Как ги разобличава? Какви са му доказателствата? Въобще ходил ли е по тези места? Той не може да стигне до съседния квартал, ако му се отнеме навигацията… До къде го докарахме??? Индивиди като този да се борят за правда…“

Важното в тази словесна престрелка в социалната мрежа Facebook е дали институциите в лицето на МВР, ДАНС и Прокуратурата ще се самосезират след обвиненията на Ивайло Мирчев и ще извършат независима и щателна проверка. Твърденията са, че в България се купуват гласове основно за двете партии, които през последните повече от 10 години управляват България явно и задкулисно.

А купуването на гласове е един от туморите в нашето общество. Тумор, който разяжда нашата политическа система и изкривява вота на избирателите. Купуването на гласове директно спира демократичното развитие на страната и ни изпраща при страните от третия свят. 

Освен това е важен и фактът дали ако започне една такава проверка Ивайло Мирчев ще може да докаже своите твърдения с реални факти и доказателства, или всичко по този случай ще остане само в сферата на твърденията в социалната мрежа Facebook. 

След протеста в Бургас: Психолози от София пътуват към Бургас заради проблемно дете!

Абониране
Известие от
guest

3 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Ивайло Мирчев с тежки обвинения към Митко Каратиста за… […]

trackback

[…] Ивайло Мирчев с тежки обвинения към Митко Каратиста за… […]

trackback

[…] Ивайло Мирчев с тежки обвинения към Митко Каратиста за… […]