ИАГ погна бракониерите преди старта на ловния сезон

Очакват се засилени проверки по време на груповия лов на дива свиня и дребен дивеч след 5 октомври

0
75
Ловни оръжия
Ловни оръжия. Снимка: Изпълнителна агенция по горите

Служители на Изпълнителната агенция по горите разкриха няколко случая на бракониерство по време на проверки за спазването на Закона за лова и опазване на дивеча през последните дни.

В землището на великотърновското село Сливовица, те предотвратиха бракониерски лов след организирана акция по сигнал за системни нарушения. Инспекторите забелязали автомобил, който осветявал горската територия, и при проверка установили, че един от пътниците в джипа държи заредено оръжие с термоприбори. Освен това, бракониерите не притежавали разрешително за лов. Нарушителите са санкционирани с два акта, а автомобилът, оръжието и забранените устройства са конфискувани.

Ден по-рано, в землището на врачанското село Косталево, екип на агенцията разкри друг случай на бракониерство. След среднощна гонка по сигнал за незаконен лов, инспекторите открили труп на убит глиган, но бракониерите успели да избягат. За случая е уведомено местното полицейско управление и Областната дирекция по безопасност на храните.

Във връзка с предстоящото откриване на груповия лов на дива свиня и дребен дивеч, планирано за 5 октомври, Изпълнителната агенция по горите ще засили проверките за спазване на ловното законодателство.

Ивайло Мирчев с тежки обвинения към Митко Каратиста за купуване на гласове в Бургас

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments