Димитър Главчев разпореди проверка на злоупотреби в театрите в Разград и Смолян

Държавните културни институции в Разград и Смолян са обект на проверка заради фрапантни финансови злоупотреби с публични средства

0
32
Димитър Главчев
Димитър Главчев. Снимка: МС

Министър-председателят Димитър Главчев разпореди спешна проверка във връзка със сигнали за фрапантни финансови злоупотреби в държавните културни институции в Разград и Смолян. Проверката ще бъде извършена от Инспектората към Министерския съвет, с фокус върху длъжностните лица, отговорни за контрола на тези институции.

Става въпрос за Театрално-музикалния и филхармоничен център в Разград и Родопския драматичен театър в Смолян, които попаднаха под съмнение за неправомерно използване на публични средства. Тези културни институти са от съществено значение за регионалната културна сцена, което прави необходимостта от прозрачност и отчетност още по-важна.

Новината за проверката дойде след среща между премиера Димитър Главчев и министъра на културата Найден Тодоров, който подкрепи необходимостта от бързо и задълбочено разследване на съмнителните практики.

Разследването цели не само да изясни дали има злоупотреби, но и да гарантира, че подобни действия няма да се повторят, като бъде осигурен по-строг контрол върху разходите и управлението на държавните културни институции.

Тази мярка е поредната стъпка на правителството към повишаване на прозрачността в държавния сектор и защита на обществените средства.

Икономическа полиция подхваща аферите в културните институции

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments