Благомир Коцев с важна новина за пътните фирми

Сериозно увеличение на гаранциите, които пътните фирми плащат на общината като депозит

0
25
Благомир Коцев
Благомир Коцев. Снимка: Община Варна

До 400%. С толкова увеличаваме гаранциите, които строителните фирми ще плащат на Общината като депозит, когато възстановяват прокопавания по уличната мрежа. Години наред са плащали твърде ниските 48 лв. до 62 лв. на кв. м. без значение дали възстановяват от бордюр до бордюр, какъв клас е улицата и дали просто са правили кръпки, които водата отнася след 20 дни. След това са им връщали депозитите в пълен размер. И резултатът е ясен. Това написа в социалната мрежа Facebook кметът на Варна Благомир Коцев. И допълни:

„От днес вече няма да е така. Влизат в сила нови стандарти, според насоките на АПИ, как точно, с какви настилки, по каква технология, с какво качество да се закопават изкопи. Независимо дали са правени за ВиК, ел. трасета, оптика, рехабилитация, възстановяване или за нови обекти, те вече ще са по общ стандарт.

Контролът ще упражняват районните кметове. Ако не е спазен стандартът, ще задържаме гаранциите в хазната на общината. Между 126 и 246 лв. на кв. м. вече ще са тези депозити за най-често осъществяваните дейности по възстановяване на изкопи, което е до 4 пъти увеличение. И така ще се установи ред. Продължаваме да подреждаме.“

Ивайло Мирчев с тежки обвинения към Митко Каратиста за купуване на гласове в Бургас

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments