Протест в Пловдив за справедлива присъда след смъртта на 20-годишен моторист

Близките на Недялко Бакалски, който спаси четири живота чрез донорство, настояват за справедливост за виновния шофьор

0
136
Недялко Бакалски
Недялко Бакалски. Снимка: Скрийншот от видео

Десетки хора се събраха пред съдебната палата в Пловдив в подкрепа на близките на загиналия 20-годишен моторист Недялко Бакалски. Семейството на младежа, който загина при катастрофа на жп прелез, настоява за справедлива присъда за шофьора, обвинен в отнемане на предимство и причиняване на смърт на пътя.

Недялко Бакалски, чийто органи бяха дарени след трагедията, спаси живота на четирима души. Неговата майка, Лиляна Бакалска, подчерта, че освен загубата на сина си, семейството се бори за справедливост, тъй като обвиняемият шофьор не е изразил съжаление и се държи арогантно в съдебната зала.

„Ние сме вече на петото поредно заседание, което може да бъде последно, и все още няма присъда на първа инстанция“, споделя майката пред „NOVA“. Тя подчерта, че донорството е тежка тема, но смята, че обществото трябва да се откаже от табутата около нея.

Шофьорът, обвинен в катастрофата, Иван Иванов, не признава вина и твърди, че скоростта на моториста е била над 100 км/ч. Въпреки това, първоначалната експертиза показва, че Недялко се е движел със скорост от максимум 50 км/ч, каквато е и разрешената за участъка.

Подкрепа за семейството изразиха и други родители на загинали на пътя деца, настоявайки за ефективна присъда за виновния шофьор. Въпреки очакванията на всички за справедливо решение, процесът отново бе отложен.

Семейството на Недялко също така се срещна с Димитър Василев – човекът, който живее с един от бъбреците на техния син. Василев изрази дълбоката си благодарност и обеща да бъде до тях в най-тежките моменти от живота им.

Важни правила за безопасност при управление на електрически тротинетки

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments