Боксьорите ни завършиха подготовката си за Европейското първенство

Шампионатът ще се проведе в София, като се очаква участие на над 350 боксьори от 35 държави

0
31
Бокс
Бокс. Снимка: БФ Бокс

Боксьорите от националния ни отбор се намират в последната фаза от своята подготовка преди Европейското първенство за мъже и жени до 22 години, което ще се проведе в зала „София“ от 14 до 20 октомври, информираха от БФ Бокс. На шампионата ще участват близо 350 боксьори от над 35 държави, като това е една от най-важните срещи на водещите млади таланти на Европа преди пълното им включване в мъжкия и женския бокс.

Под ръководството на треньорите Жоел Арате, Валентин Поптолев и Александър Александров, националите ни провеждат тренировки в базата в „Дианабад“. Там те имат интензивни спаринги с боксьорите от Сърбия и Испания, което е от особена полза за тяхната подготовка. Очаква се през следващата седмица да се присъединят и други национални състезатели.

„Изключително съм доволен от прогреса, който виждам в момчетата. Те дават максимума от себе си в тренировките, а спарингите със Сърбия и Испания са много ценни, защото тези съперници ще се борят за медалите на шампионата. Нашата голяма цел е титли за боксьори като Радослав Росенов, Уилиам Чолов и Никита Горбатенко“, сподели Жоел Арате.

Окончателният списък с българските боксьори, които ще участват на Европейското първенство, ще бъде обявен следващата седмица.

Румен Радев: Рискът от миграция и тероризъм за България се увеличава след конфликта в Близкия изток

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments