Община Русе подкрепя директорите на училища и детски градини с нови инициативи за учебната година

0
25
Класна стая, училище
Класна стая, училище. Снимка: Искра.бг

Община Русе проведе своята традиционна годишна среща с директорите на училища и детски градини, както и с представители на общински експерти и синдикати, за да обсъди приоритетите и инициативите за новата учебна година. В срещата участваха кметът Пенчо Милков и заместник-кметовете Енчо Енчев, Димитър Недев и Никола Лазаров, както и началникът на Регионалното управление на образованието /РУО/, д-р Росица Георгиева.

Кметът Милков откри срещата, като изрази важността на активната роля на Община Русе в образователните институции, особено що се отнася до грижата за децата и учителите. Той подчерта приоритета на дигитализацията и съвременните технологии, които стимулират любознателността на учениците.

Заместник-кметът Димитър Недев обяви нова инициатива за улесняване на родителите чрез издаване на транспортни карти за ученици, като картите ще бъдат раздадени по училищата. Той също така насочи вниманието към ограничаването на използването на смартфони по време на учебните часове, в съответствие с препоръките на Световната здравна организация.

На срещата бяха обсъдени и теми за безопасността на децата, включително борбата с наркотиците и райския газ, с предупреждение за повишена бдителност от страна на учителите. Красимира Николаева от Общинския младежки дом сподели информация за записванията в Младежкия гвардейски отряд и други младежки инициативи.

Заместник-кметът Енчо Енчев информира за мащабната строителна програма на местната власт, включваща изграждане и обновяване на училищни спортни съоръжения и зали. Той също така предложи създаването на ученически отбори по гребане с драконови лодки, като част от подготовката за предстоящото Световно първенство по драконови лодки, което ще се проведе в Русе през септември 2025 г.

Важни правила за безопасност при управление на електрически тротинетки

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments