Румънски граждани нападнаха български полицаи при незаконна сеч край Дунав, единият е прострелян

След незаконна сеч и агресия срещу полицията, един от нарушителите е прострелян, а друг е задържан

0
31
Полиция, пътна полиция, катастрофа
Полиция. Снимка: Архив

Пресцентърът на МВР предостави подробности относно инцидент, свързан с полицейска операция на 3 октомври край река Дунав, в която участват служители на РУ-Никопол и Регионалната дирекция по горите. Операцията е била във връзка с установяване на незаконна сеч, след като служителите чуват звуци от моторен трион в района.

При опит да бъдат задържани, нарушителите – румънски граждани, проявяват агресия, като насочват трион и вила към полицаите. В отговор, служителите са принудени да произведат над 15 предупредителни изстрела. Един от полицаите е пострадал след удар с моторната резачка. В резултат на ситуацията, едно от лицата е простреляно неволно и веднага му е оказана медицинска помощ.

Румънските граждани са влезли незаконно на територията на страната с цел извършване на незаконна сеч. След инцидента, един от нарушителите е задържан за 72 часа и са му повдигнати обвинения. Веднага са предприети действия за изясняване на цялостната ситуация, като румънските власти са информирани за инцидента.

Министърът на вътрешните работи Атанас Илков проведе телефонен разговор с румънския си колега Каталин Предою, за да обсъдят обстоятелствата около инцидента и действията на властите от двете страни.

Съдът промени присъдата на Мустафа Ергуван за убийството на граничния полицай Петър Бъчваров

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments