Гражданин: Задържането на Джейхан Ибрямов в условията на неотложност е огромен скандал!

Задържането в условията на неотложност на кандидат за депутат/ депутат изключва хипотезата, в която неизвестно колко време преди това спрямо същото лице са се прилагали СРС и са се разпитвали свидетели

0
28
Джейхан Ибрямов
Джейхан Ибрямов. Снимка: Джейхан Ибрямов, Фейсбук

Задържането в условията на неотложност на кандидат за депутат/ депутат изключва хипотезата, в която неизвестно колко време преди това спрямо същото лице са се прилагали СРС и са се разпитвали свидетели. Това написа в свой коментар в социалната мрежа Facebook Адела Качаунова. И още:

„Задържането в условията на неотложност на кандидат за депутат/ депутат изключва хипотезата, в която неизвестно колко време преди това спрямо същото лице са се прилагали СРС и са се разпитвали свидетели. Или този, който е приел парите е същевременно задържан и разследван от Прокуратурата, но изведнъж добива съвест и отива да даде едни белязани пари на Ибрямов.

Това е огромен скандал.

Рая Назарян е длъжна да свика заседание на НС. Тук опираме до следващия проблем на недомислените изменения в Конституцията. Разрешение за снемане на имунитет трябва да се даде от ЦИК и от НС – но какво би станало ако едната институция откаже?

После, когато депутат е задържан докато НС не заседава, председателят на парламента дава последващо разрешение, но то се одобрява на следващото заседание на НС. Идеята на този текст, разбира се, не е била това да е първото заседание на новосформирания парламент, затова и Назарян е длъжна да свика заседание.

Правилникът за организацията и дейността на НС никак не е съобразен с непрекъсваемостта на работата на парламента, а ето че скоро след малкото останали действащи изменения в Конституцията сме изправени пред неяснота.

Скандалът е огромен, защото КПК – новосъздадена институция без законно избрано ръководство явно е разследвала лице с имунитет и дори са ползвани СРС, без да е имала право на това. Огромен е заради липсата на доверие в която и да било институция, но особено много в разследващите институции, които се превръщат в отряди за бързо изпълнение на поръчки.

На този фон би било добре хората масово да гласуват, защото тогава шепата купени и контролирани гласове няма да тежат толкова. Би било добре, но няма да стане, защото никой не предлага идеи и ценности на политическия терен и чувството за обреченост е превзело хората.“

Андрей Янкулов: Брутална разправа със законността около ареста на Джейхан Ибрямов!

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments