Спецакция срещу купения вот в София: До 150 лева се дават за глас

Полицейските служители проверяват заложни къщи и магазини

0
13
Полиция, спецакция
Полиция. Снимка: Искра.бг

Спецакция срещу купения вот се провежда днес в кв. „Христо Ботев“ в София. Полицейските служители проверяват заложни къщи и магазини, които може да са част от схемите.

Главен комисар Любомир Николов коментира пред „БНТ“, че са стартирали спецакция, по време на която са били разкрити престъпления, които са били свързани с битовата и конвенционална престъпност, както и с политическите права на гражданите. По думите му образувани са седем досъдебни производства, свързани с изборни нарушения и са били арестувани 10 души в тази връзка. От сутринта имало и още 12 арестувани, които притежават и управляват превозни средства с наркотици.

Открити са големи суми, тетрадки с лични данни, злато, малко наркотици и оръжие. Главен комисар Николов заяви, че от установените вещи може да се направи заключение, че един глас стига до 150 лева. По думите му разследва се и престъпление, свързано с подаване на неверни списъци пред Централната избирателна комисия за регистрация на политическа пария, която не е парламентарно представена в 50-ото Народно събрание.

Добри новини за земеделците! Осигурени са още милиони левове по линия на „украинската помощ“

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments