Заради автобус 1: Продължават протестите в село Труд

Протестното шествие ще премине по Карловско шосе до колелото за Строево и обратно

1
11
Протест, протести
Протест. Снимка: Facebook

В 15:00 ч. на 13 октомври пред Народно читалище „Светлина“ в село Труд, ще се проведе нов протест, организиран от жителите на селото. Целта е да изразят своето недоволство от липсата на адекватен и сигурен обществен транспорт по линия 1, която е основна връзка между селото и Пловдив. Това посочиха самите те в позиция, разпространена до медиите.

Протестиращите са категорични, че исканията им за редовен автобус с ясно разписание не са политически мотивирани и се обявяват срещу всякакви опити за подвеждане на обществеността с неверни твърдения. Жителите на Труд настояват за сигурност и достойнство при придвижването си до работа и училище, и заявяват, че няма да позволят да бъдат манипулирани в опит да се блокира техният протест.

Според тях, решението, взето на последната среща на кметовете на община Марица и Пловдив с областния управител, не отговаря на нуждите на местните жители. По думите им решението е взето без участие на гражданите и стъпва на неработещи мерки, които не удовлетворяват протестиращите.

Гражданите на Труд осъждат остро опита на кмета на община Марица да саботира протестите, като разпространява неверни твърдения чрез свои съветници, че протестът има политически характер. Протестиращите заявяват, че кметът на Марица е служител на жителите на общината и неговото задължение е да удовлетвори техните искания. Всеки в администрацията, който не изпълнява тези задължения, следва да се оттегли и да даде път на хора, които са готови да работят за благото на общината и жителите ѝ.

Протестното шествие ще премине по Карловско шосе до колелото за Строево и обратно. Жителите на село Труд призовават всички, които искат да пътуват сигурно и достойно, да се присъединят към протеста и да изразят своето недоволство.

Жителите на село Труд заявяват, че линия 1 е единствената възможна връзка с град Пловдив. Без нея достъпът до работа, образование и здравни услуги е сериозно затруднен.

„Настояваме отговорните институции да вземат незабавни мерки за решаване на проблема. Ако до една седмица не получим резултат, ще продължим протестите пред Община Марица, Община Пловдив и Областна администрация Пловдив. Няма да спрем, докато исканията ни за достъп до обществен транспорт не бъдат удовлетворени“, коментират от организаторите на недоволството.

Добри новини за земеделците! Осигурени са още милиони левове по линия на „украинската помощ“

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Заради автобус 1: Продължават протестите в село Труд […]