Бетонни прегради вече спират тировете на мястото, където загинаха двама пешеходци в Бургас

Тежкотоварните автомобили са били паркиране неправомерно на това място по време на инцидента

0
457
Улица Крайзерна до Безмитна зона Бургас
Улица „Крайезерна“ до Безмитна зона. Снимка: Скрийншот от „Google Streets View“

Бетонни предпазни прегради тип „Ню Джърси“ са били изградени на ул. „Крайезерна“, където преди две седмици загинаха двама съпрузи в Бургас.

Това заяви на брифинг комисар Марин Димитров от ОДМВР-Бургас. Новите прегради трябва да ограничат паркирането на тежкотоварни камиони и други моторни превозни средства. През последните дни цялото трасе е било почистено, за да могат шофьорите да имат по-добра видимост и да се избегнат подобни нелепи инциденти занапред. 

„Има неща, които останах на заден план. Оказа се, че тези камиони не изчакват и не са били паркирани там, за да влязат в базата на Безмитна зона. Много често те използват мястото за паркиране, за да могат на по-късен етап да отидат на Пристанище Бургас. Те нямат нищо общо с базата. Собствениците от Безмитната зона са предупреждавали многократно тези, които са паркирали там. Обособен е буферен паркинг, много преди тази база, където се дава възможност на шофьори да паркират и да изчакат, докато дойде време да влязат на пристанището“. 

Марин Димитров допълни, че самите собственици са поставили на място знак, който показва, че паркирането е забранено. На този етап не е ясно дали шофьорите на тежкотоварните автомобили ще бъдат поведени под съдебна отговорност. По думите на комисар Димитров това може да се реши от прокуратурата и съда, които да преценят кой до каква степен е допринесъл до фаталния пътен инцидент. 

КАТ стартира масови проверки за колани, детски седалки и използване на телефон

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments