Започна изграждането на нов открит спортен комплекс в Хасково

Кметът на Хасково Станислав Дечев даде старт на строителството на нов спортен комплекс с игрища и паркова зона

0
23
Първа копка на спортен комплекс
Първа копка на спортен комплекс. Снимка: Община Хасково

Днес бе даден официалният старт на изграждането на нов открит спортен комплекс и улица в Хасково. Кметът на Община Хасково, Станислав Дечев, направи първата копка на проекта, който цели да предостави нови възможности за спорт и отдих на жителите на града. Отец Никола и отец Златко благословиха начинанието с водосвет за здраве и успех.

Модерен спортен комплекс за шампионите на Хасково

Новият комплекс ще включва различни спортни игрища – за футбол, баскетбол, волейбол, два тенис корта, както и голямо игрище за плажен волейбол и хандбал.

„Хасково има шампиони по плажен хандбал, които до този момент нямаха подходящо място за тренировка“, заяви кметът Дечев по време на церемонията.

Освен спортните съоръжения, комплексът ще предлага паркова зона с алеи за разходки и отдих, както и ново озеленяване, което ще допринася за приятната атмосфера в района.

„Това е част от новата спортна зона на Хасково, която започна с изграждането на плувния комплекс на ул. „Панорама“,“ допълни Дечев.

Подкрепа за спортното развитие на града

Следващата стъпка в развитието на спортната инфраструктура в района ще бъде ремонтът на съществуващата сграда, която ще бъде трансформирана в модерна зала за джудо. Според кмета, това ще подпомогне развитието на хасковските шампиони, които ще могат да тренират в нови и подходящи условия.

Финансиране и срокове за реализация на проекта

Проектът за новия спортен комплекс в Хасково се осъществява с финансовата подкрепа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). Изпълнител на строителните дейности е ДЗЗД ХАСКОВО СПОРТ, а общата стойност на проекта възлиза на 1 942 500 лева без ДДС. Строителството е планирано да завърши в рамките на 180 календарни дни.

Удобства и инфраструктура

Спортният комплекс ще разполага със съблекални и тоалетни към игрищата, както и чешма с питейна вода. Освен това, осветлението на съоръженията ще позволява тяхното използване и вечерно време. Архитектурната среда ще бъде достъпна за всички, а предвидените паркоместа и новата двупосочна улица с тротоари ще осигурят удобен достъп до спортния комплекс.

Нова експлозия близо до израелското посолство в Дания: Полицията разследва връзка с предишни атаки

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments