Днес изтича важен срок за организацията на изборите

Разкрити са 719 избирателни секции в 57 държави. Секциите в Тел Авив и Бейрут отпадат заради влошената обстановка в региона

0
14
ЦИК
ЦИК

Централната избирателна комисия /ЦИК/ информира, че днес, 8 октомври, изтича срокът за образуване на избирателни секции в чужбина за предстоящите парламентарни избори, насрочени за 27 октомври. Зам.-председателят на ЦИК Цветозар Томов съобщи на редовния брифинг, че секциите се образуват със заповеди от ръководителите на дипломатическите и консулските представителства на България по света.

До момента са разкрити общо 719 избирателни секции в 57 държави. Въпреки това, заради влошената обстановка в региона, секциите в Тел Авив /Израел/ и Бейрут /Ливан/ отпадат. Според Томов, по предложение на Министерството на външните работи, е взето решение да се отмени гласуването в тези градове поради невъзможността да се осигури сигурността на българските граждани.

Възможности за гласуване извън страната

Гражданите, които не са успели да подадат заявление за гласуване извън страната до изтичането на срока, имат все пак възможност да упражнят правото си на глас. За целта те ще трябва да попълнят декларация на място, в която потвърждават, че не са гласували и няма да гласуват на друго място.

Консултации за съставите на СИК

Днес също се провеждат и консултации за определяне на съставите на секционните избирателни комисии /СИК/. Тези консултации трябва да приключат със споразумение между участващите страни.

Земеделците ще получат цялата предвидена държавна помощ от 325 млн. лева

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments