Спазват ли се правилата за паркиране в центъра на Бургас?

Бургазлия се жалва на кмета и от ежедневно смущаване на тишината от хладилен камион, който зарежда верига за бързо хранене в забранената за паркиране уличка

0
435
Паркиране на ул. "Сливница".
Паркиране на ул. "Сливница". Снимка: Искра.бг

Спазват ли се правилата за паркиране в центъра на Бургас и има ли кой да санкционира нарушителите? Това пита бургазлия, който живее в близост до ул. „Сливница“ и площад „Тройката“, който е изпратил писмо до кмета Димитър Николов

Той визира участъка от около 20 метра след кръстовището на улицата с ул. „Мара Гидик“, по който са разположени търговски обекти и такива за бързо хранене. Гражданинът напомня, че там поставен пътен знак: В27 „Забранени са престоят и паркирането“, което масово не се спазва. По думите му много шофьори оставят автомобилите си с включени двигатели, за да си закупят храна от близките обекти. Самият той е подавал сигнал към органите на реда, но до този момент те не са предприели действия. 

„В тази връзка Ви Моля, и в случай, че прецените, че изложеното от мен представлява основателност за изменение на транспортната схема на община Бургас в този конкретен участък да премахнете поставен пътен знак В27 и „Начупена линия“ – М14.

Те са безполезни тъй, като са перманентно нарушени, а по-лошото, че вероятно някога на това място, че бъде наложена спорадична глоба на един или двама нарушители, което от своя страна засилва усещането за несправедливост при нарушителите. Започва спор за „един може, а за друг не“.

Ако пътен знак В27 ще го има на ул. Сливница No 4 то нека се положат усилия той да бъде спазван. Не виждам пречка да се изгради система, която да доведе да достигне до знанието на всеки водач, че на това място не следва да се паркира или спира. Не виждам пречка да се провеждат засилени акции и ежедневни глоби“.

Паркиране на улица Сливница в Бургас
Паркиране на ул. „Сливница“. Снимка: Искра.бг

Гражданинът обръща внимание и на друг проблем, като според него ежедневно се смущава спокойствието на живущите в района. По думите му всяка сутринта в периода от 04:55 до 05:30 часа в близост до саксиите на площад „Тройката“ паркира хладилен товарен автомобил , който разтоварва продукти за известна верига за бързо хранене, която се намира на пешеходната ул. „Александровска“. 

„Това МПС е снабдено със собствена платформа, която в 05:00 часа сутринта може да бъде чута на стотици метри (според мен). Последва изваждането на ръчна количка, който шум не по малък в децибели, след което започва „суркане“ на тази количка в товарното помещение на МПС, който звук кънти ли кънти….., а след това започва тропане по тротоарните плочи на ул. Александровска до заведението на разстояние около 50-70 метра. Това продължава около 30-40 мин, като МПС до 6 ч. тръгват необезпокоявани“. 

Подземни контейнери на ул. "Сливница
Подземни контейнери на ул. „Сливница“. Снимка: Искра.бг

В писмото си гражданинът иска съдействие и относно състоянието на подземните контейнери и настилката около тях. По думите му те се запълват много бързо, а около тях редовно има касетки със зеленчуци, туби с използвана мазнина, кашони с мръсотия и огромни торби с боклук. Той припомня, че всичко това се разпръсква от гларусите и допълнително замърсява района. 

„Нека да допълня, че тротоарните плочи пред заведенията по ул. „Сливница“ No 2 са залети от мръсотия мазнина и всякаква нечистотия, а тежка миризма се носи от всяко едно заведение““. 

Според него всички тези проблеми имат решение, но в момента контролът от отговорните служби е силно занижен. Поради тази причина той моли за незабавна намеса и действия, за да може ситуацията в центъра на Бургас да се успокои. 

Как една кампания за превенция на рак на дебелото черво спаси десетки човешки животи в България

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments