Двама мъже и една жена са били арестувани за отвличане в Монтана

Те са задържани за срок до 24 часа в РУ-Берковица

0
224
Полиция, патрулен автомобил, отвличане
Полиция. Снимка: Искра.бг

Служители на Районното управление в Берковица задържаха двама мъже и жена, съпричастни към отвличане с лек автомобил на монтански жител. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР.

В 12:42 часа вчера от телефон 112 в Районното управление в Монтана е постъпил сигнал от жител на кв. „Кошарник“, който е съобщил, че пред автоморга в града е възникнал скандал и саморазправа между неговия 37-годишен брат и двама мъже. Подателят на сигнала заявил, че мъжете са нанесли побой, след което са отвлекли брат му, като против волята му са го качили в лек автомобил.

При проведените оперативно-издирвателни мероприятия отвлеченият е бил установен в района на общински басейн в с. Бързия, собственост на 60-годишен монтански жител. При изясняване на обстоятелствата е констатирано, че съпричастност към отвличането имат собственикът на басейна, 47-годишна жена от селото и 47-годишен столичанин.

По случая са намерени свидетели – очевидци. При извършеното претърсване в хотелска част, прилежаща към басейна, са намерени и иззети 128 боеприпаса за огнестрелно оръжие, 10 кутии цигари без акцизен бандерол, 0,170 кг ситно нарязан насипен тютюн и 3 карти от охранителни камери.

Двамата мъже и жената са задържани за 24 часа в РУ-Берковица. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 142, ал. 2, т. 2 от НК.

Караколев за „украинската помощ“: 58 000 души са като просяци

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments