Транспортните синдикати в София излизат на протест утре

Само преди седмица Столичният общински съвет одобри 15 милиона лева за градския транспорт на София

0
56
Трамвай в София
Трамвай. Снимка: Искра.бг

Транспортните работници в София ще протестират утре заради неизпълнение на подписано споразумение от страна на кмета Васил Терзиев.

Той ще се проведе в 14:00 часа пред сградата на Столична община. Двете основни искания на протестиращите са увеличение на доходите чрез справедлива бонусна система от 1 октомври на работниците от „Столичен Автотранспорт“ ЕАД и „Столичен Електротранспорт“ ЕАД и приемане на програма за подобряване на условията на труд в двете дружества.

Само преди седмица Столичният общински съвет одобри 15 милиона лева за градския транспорт на София, с които да бъдат покрити задълженията на „Автотранспорт“ и „Електротранспорт“, но не одобри бонусна система за работещите в транспорта.

Според Федерацията на транспортните работници „Подкрепа“ (ФТР „Подкрепа“) и Съюзът на транспортните синдикати в България отказът от въвеждане на справедлива бонусна система за всички служители, показва безсилието на местната власт за вземане на важни решения свързани със столичния градски транспорт, в частност повишаване доходите на работещите в него и подобряване на условията на труд. 

България предлага за ЮНЕСКО най-старият солодобивен и градски център в Европа

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments