Полицейска акция в Сливница, Драгоман и Божурище: Задържаха седем души

Акцията на полицията и жандармерията включва проверки на моторни превозни средства, частни адреси и фирми за бързи кредити

0
636
Полиция, задържан
Полиция, задържан. Снимка: МВР

Седем души са били задържани по време на специализирана полицейска операция, проведена на територията на РУ-Сливница, насочена към предотвратяване на престъпления срещу политическите права на гражданите. Акцията, в която се включиха и екипи на жандармерията, обхвана общините Сливница, Драгоман и Божурище.

Проверки на лица и моторни превозни средства

В хода на операцията са проверени 51 лица и 38 моторни превозни средства. Полицията извърши проверки на пет фирми за бързи кредити и една заложна къща, като не бяха установени нарушения. Основно внимание бе отделено на лица с рисков профил по линия „купуване на гласове“, както и на частни адреси.

Резултати от операцията

Полицията състави седем предупредителни протокола, 19 фиша и три акта. Седем души са задържани за срок до 24 часа в рамките на операцията, която има за цел предотвратяване на нарушения на политическите права на гражданите.

Тази специализирана операция е част от усилията на органите на реда да гарантират справедлив и законен политически процес в общините.

Експерт: Ваучерите за храна могат да доведат до дисбаланс на пазара на дребно

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments