Полицай с тежка травма след опит за проверка на шофьор в Плевен, возил го на капака на колата си

33-годишен мъж е обвинен в причиняване на телесна повреда на полицай, който бил "возен" на предния капак на автомобила му над 1 километър

0
213
Полиция, патрулен автомобил
Полиция. Снимка: Искра.бг

Полицай от Второ РУ-Плевен е с черепно-мозъчна травма, след като в понеделник вечерта е бил „возен“ над 1 километър на предния капак на автомобил. Служителят на МВР се опитал да спре шофьора за проверка във връзка с разследване по трафик на жени и развратни действия, но вместо да спре, водачът потеглил рязко, причинявайки тежък инцидент.

Подробности за инцидента

33-годишният обвиняем, който вече е осъждан, е нарушил правилата за движение и умишлено е причинил средна телесна повреда на полицая. След като униформеният се озовал на предния капак, шофьорът продължил да кара с висока скорост по улиците на Плевен. След изминати над един километър, полицайят паднал от капака, като в резултат на падането получил черепно-мозъчна травма, фрактура на ребро и травма на белия дроб.

Обвинения и арест

Окръжната прокуратура в Плевен вече е повдигнала обвинение срещу шофьора за умишлено причиняване на средна телесна повреда. Той е бил задържан за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои внасяне на искане до Окръжния съд в Плевен за постоянен арест.

Как изменението на климата се отразява на ураганите, тайфуните и циклоните?

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments