Изменение на ПУП в Поморие: Опозицията разкрива истината зад решението

Опозицията в Поморие разкрива истината за спора около изменението на Подробния устройствен план и защитава интересите на гражданите

0
98
ЗНС и Иван Алексиев
ЗНС и Иван Алексиев. Снимка: ЗНС

На последната сесия на Общинския съвет в Поморие се разви ситуация, която отново повдигна въпроси относно действията на местната власт и ролята на опозицията в защитата на интересите на гражданите. Не бе прието решението за съгласуване на изменението на Подробния устройствен план /ПУП/ в центъра на града – ключово решение за бъдещето на района.

Докато кметът Иван Алексиев използва сесията, за да обвинява опозицията, има няколко важни факти, които той умишлено пропуска. От коалиция ЗНС смятат, че гражданите на Поморие заслужават да знаят и двете страни, за да могат да формират информирано мнение. Ето фактите:

1. Заповедта на кмета е обжалвана и не е влязла в сила – процедурата за изменение на ПУП е стартирана със заповед от кмета Алексиев, но тя е обжалвана и все още не е влязла в сила. Това е ключов правен акт, който трябва да се приключи преди каквото и да е съгласуване в Общинския съвет. Нашата позиция е ясна: всяко гласуване без валидна заповед би било нарушение на закона.
2. Не става въпрос за продажба на общинска собственост – една от основните манипулации на кмета е свързана с твърденията му за продажба на имота. Въпреки обвиненията, предложението за изменение на ПУП не включва продажба. Ние, от коалиция ЗНС, твърдо стоим против продажбата на общинска собственост в центъра на Поморие, и сме го заявявали нееднократно.
3. Конструктивно предложение от опозицията – опозицията предложи съгласуването на изменението на ПУП с условие, че решението ще влезе в сила едва след като съдебните процедури приключат и заповедта на кмета стане окончателна. Това беше пренебрегнато от кмета, който продължи да използва ситуацията за политически цели.
4. Възможност за продажба на разделен имот – след разделянето на имота, той може да бъде предложен за продажба. Това създава реална опасност за бъдещето на общинската собственост в центъра на града. Исторически, този имот не е бил продаван, въпреки че преди 13 години имаше такава възможност. Защо тогава кметът предприема стъпки за разделянето му сега?

Кметът Алексиев не предприе действия по отношение на имота в последните 12 години, но сега, когато опозицията има независима позиция, той решава да предприеме тези действия. В същото време има планове за строителство на апартаменти на съседен парцел, които ще бъдат продадени на по-късен етап. Тези факти будят сериозни съмнения относно намеренията на местната власт.

В стремежа си да се сложи край на демагогията и да се изяснят фактите, ние предлагаме кметът Алексиев и опозицията да се подложат на детектор на лъжата. Тестът може да бъде заплатен от нас, с цел да се докаже кой говори истината и кой манипулира общественото мнение.

Коалиция ЗНС ще продължи да защитава интересите на гражданите на Поморие и да се бори за прозрачност и честност в управлението. Призоваваме всички жители да бъдат информирани и да търсят истината отвъд политическите манипулации, защото само така можем да изградим бъдеще, в което решенията се основават на факти и закони, а не на лъжи и лични интереси.

Все повече българи започват работа преди да навършат 18 години

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments