Втори протест на жителите на Войводиново заради 3-годишния ремонт и спрян автобус до Пловдив

Жителите на Войводиново отново на протест заради неразрешени инфраструктурни проблеми, които затрудняват ежедневието им и създават опасности

0
21
Автобус
Автобус. Снимка: Искра.бг

Жителите на Войводиново за пореден път излизат на протест срещу продължаващия 3-годишен ремонт на „Брезовско шосе“ и спряната автобусна линия, свързваща селото с град Пловдив. Протестът ще се състои на 13 октомври от 15:00 часа, когато хората ще преминат няколко пъти от единия до другия край на населеното място, за да изразят своето недоволство.

Основните проблеми на жителите на Войводиново

Ремонтът на „Брезовско шосе“, който продължава вече трета година, причинява сериозни неудобства на местните жители. Заради обходните черни пътища и минаването през ниви, хората чупят колите си, а линейки и пожарни автомобили не могат да стигнат до адресите на време, което поставя под въпрос безопасността на жителите.

Друг съществен проблем е спряната автобусна линия № 15, която свързва Войводиново с Пловдив. Собственикът на фирмата вече втори месец отказва да изпълнява договора си, тъй като реално няма път до селото. Това принуждава децата и родителите да намират алтернативни начини за придвижване до града, което често води до закъснения за училище или работа.

Жп прелезът – допълнително предизвикателство

Освен проблемите с пътната инфраструктура, жителите на Войводиново са изправени и пред дългогодишен проблем с жп прелеза преди селото, където ежедневно преминават над 50 влакови композиции. Това създава огромни опашки от автомобили от двете страни на прелеза, като изчакването често надхвърля 15 минути. Този проблем допълнително усложнява трафика и достъпа до селото.

Втори протест за месец

Това е вторият протест на жителите на Войводиново за по-малко от месец. Първият протест се състоя на 19 септември, когато жителите затвориха за над час кръговото кръстовище до Международния панаир в Пловдив. Тогава те изразиха недоволството си от липсата на реакция от страна на властите към техните искания за по-бързо приключване на ремонта и осигуряване на транспорт до града.

Жителите на Войводиново настояват за:

– Завършване на ремонта на „Брезовско шосе“ в най-кратки срокове.
– Възстановяване на автобусната линия № 15, за да могат нормално да пътуват до Пловдив.
– Решаване на проблема с жп прелеза, който затруднява ежедневния им достъп до селото.

Техните действия целят да привлекат вниманието на властите и да постигнат трайно решение на натрупалите се инфраструктурни проблеми.

Почина Юрий Коцев, барабанистът на „Ахат“: Легендата на българския рок се сбогува с един от основателите си

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments