София Маврова спечели Европейската купа за сезона при девойките младша възраст в Бърно

Българката триумфира в категория до 44 кг на турнира в Чехия, побеждавайки представители на Унгария, Украйна и домакините

0
30
Джудо
Джудо. Снимка: БФ Джудо

София Маврова постигна значителен успех, като завоюва титлата на Европейската купа за девойки младша възраст в Бърно, Чехия, в категория до 44 кг. Българската състезателка започна турнира със силна победа над представителката на домакините Серма Катеня, след което продължи с впечатляващи успехи срещу шампионките на Унгария и Украйна – Флора Короника и Владислава Рейзник.

Джудо
Джудо. Снимка: БФ Джудо

Тази титла е третата за сезона за София Маврова, след победите ѝ в Унгария и Босна и Херцеговина, но в по-долната категория. Маврова продължава да се утвърждава като един от най-обещаващите млади таланти в своята възрастова група, съобщиха от БФ Джудо.

В същата категория, Ивон Тодорова също постигна отличен резултат, като спечели бронзовия медал след победа над украинката Мария Катко. Успехите на двете български състезателки показват високото ниво на подготовка и талант, който те демонстрират на международната сцена.

София и Ивон бяха придружени от своите треньори – Стилиян Мавров, който е и баща на София, и Стоян Велев. Тяхната подкрепа и професионално ръководство допринесоха за успехите на българските момичета на този важен турнир.

С тези победи България продължава да затвърждава присъствието си на европейската сцена в бойните спортове, с надежда за още по-големи успехи в бъдеще.

Рамзи Осман се бори за девета титла на Световното за ветерани по борба в Хърватия

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments