Премиерът: Взели сме всички мерки, за да осигурим честни, прозрачни и без манипулации избори

Комуникацията с ЦИК е непрекъсната, добави той

3
21
Премиерът Димитър Главчев
Премиерът Димитър Главчев. Снимка: Правителствен пресцентър

„Най-важната ни задача е да осигурим провеждането на честни, прозрачни и без манипулации избори за парламент както на хартия, така и чрез машините. Взели сме всички мерки.“

Това коментира в началото на днешното заседание на Министерския съвет премиерът Димитър Главчев. Той допълни, че комуникацията с Централната избирателна комисия /ЦИК/ е непрекъсната, чрез координатора – министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов, са дадени предложения, за които се очаква решение. Министър-председателят припомни, че в понеделник беше извършена проверка по въздух и с наземен обход на преградното съоръжение по границата на страната.

„Проверката ни с министрите на отбраната Атанас Запрянов, на вътрешните работи Атанас Илков, с началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов и с директора на „Гранична полиция“ Антон Златанов показа, че няма компрометирани участъци по възпиращото съоръжение. Благодарение на предприетите от всички нас мерки миграционният натиск е намалял със 71% в сравнение с 2023 г.“, подчерта Главчев.

Той допълни, че с оглед на ситуацията в Близкия изток и динамиката в международната ситуация става пределно ясна необходимостта от засилване на националната сигурност по границите ни.

„По тази причина проектобюджетът за догодина предстои да бъде представен на депутатите и ще им бъде обърнато внимание върху необходимостта от допълнителни разходи за охраната на границата“, каза премиерът, отново напомняйки, че държавният бюджет има определени рамки и когато се искат повече пари за определена политика или дейност винаги трябва да има сериозна аргументация за сметка на кое друго перо ще бъдат направени тези разходи.

Премиерът коментира, че очаква по-енергични и бързи действия от Министерство на културата по отношение на случаите в театрите в Разград и Смолян. Той припомни, че Инспекторатът на МС също извършва проверка, но най-важното е културното ведомство да идентифицира виновните и те да понесат своята отговорност.

Жители на село Ралево: Цигански тартор и хайката му тормозят всички, а никой не взима мерки

Абониране
Известие от
guest

3 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Премиерът: Взели сме всички мерки, за да осигурим честн… […]

trackback

[…] Премиерът: Взели сме всички мерки, за да осигурим честн… […]

trackback

[…] Премиерът: Взели сме всички мерки, за да осигурим честн… […]