Задържан е мъж, умишлено причинил телесна повреда на полицай в Плевен

Това е станало на 7 октомври

0
51
Ранен полицай
Ранен полицай. Снимка: СДВР, Архив

Задържан е мъж, умишлено причинил телесна повреда на полицейски инспектор. Данните за криминалният инцидент бяха представени днес на брифинг от директора на ОДМВР-Плевен старши комисар Живко Ламбов, административния ръководител на Окръжната прокуратура в Плевен окръжен прокурор Владимир Николов и Дияна Илиева, заместник-окръжен прокурор.

Около 19:35 часа на 7 октомври полицейски инспектор от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ на плевенското Второ Районно управление е получил оперативна информация за организиран трафик на жени с цел сексуална експлоатация. В рамките на извършената полицейска работа, организаторът на престъпната дейност – 33-годишен с богато криминално минало и осъждан, е бил локализиран на територията на плевенския квартал „Сторгозия“.

На място полицейският служител е установил, че криминално проявеният мъж стои до автомобила си, който е бил със запален двигател и е очаквал да му бъде доведено ново момиче за трафикиране към Германия. Инспекторът се е легитимирал пред заподозрения и е предприел действия за проверка, но мъжът не се е подчинил, качил се е в работещото превозно средство и се е опитал да потегли. За да предотврати бягството, полицаят е препречил пътя на колата и се е задържал за предния ѝ капак. Въпреки това водачът е ускорил и е извършил поредица от опасни и резки маневри, които след около километър и половина дали резултат и полицаят е паднал на пътното плътно.

Незабавно последвали оперативни и издирвателни действия от екипи на Първо Районно управление, Второ Районно управление и сектор „Пътна полиция“, при които 33-годишният нарушител е бил задържан. На място са били извършени множество огледи и в колата му е била открита пушка – тип „помпа“. Събрани са доказателства, че 33-годишният е предлагал на момичетата сумата от 3500 лева за проституиране извън пределите на страната. По случая е образувано досъдебно производство и с постановление на наблюдаващия прокурор от окръжна прокуратура му е определена мярка за задържане за срок до 72 часа.

ЕП: Демокрацията в Грузия е застрашена

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments