ИАРА засилва проверките по река Дунав, Черно море и вътрешните водоеми

Набелязани бяха допълнителни мерки за предотвратяване на нерегламентиран риболов

2
29
Рибар
Рибар. Снимка: Искра.бг

Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/ увеличава проверките във вътрешните водоеми, по река Дунав и в Черно море в подготовка за предстоящия активен риболовен сезон и наближаващите никулденски празници. Това стана ясно на работна среща в агенцията с участието на директори на дирекции и началници на отдели от цялата страна, съобщават от пресцентъра на ИАРА.

На срещата бяха набелязани допълнителни мерки за предотвратяване на нерегламентиран риболов, както и нови дейности за по-ефективно прилагане на законите в сектора. Обсъдени са актуализирани технически средства, ново работно облекло и подобрени графици за инспекциите на терен.

Тези регулярни срещи имат за цел да координират действията на инспекторите, да подобрят сътрудничеството с други организации и да осигурят по-ефективно управление на рибните ресурси.

В допълнение, изпълнителният директор на ИАРА д-р Николай Георгиев и директорът на Изпълнителната агенция по горите инж. Стоян Тошев подписаха споразумение за съвместна работа. Двете агенции ще обединят усилия за контрол на водоемите, ползвани за любителски риболов, с цел опазване на рибните ресурси и спазване на правилата за любителския риболов.

ИАРА продължава да си сътрудничи с неправителствени и браншови организации в борбата срещу бракониерството, като тези партньорства са ключови за ефективния контрол и опазването на рибните ресурси.

Борислав Сарафов е единствен кандидат за поста главен прокурор

Абониране
Известие от
guest

2 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] ИАРА засилва проверките по река Дунав, Черно море и вът… […]

trackback

[…] ИАРА засилва проверките по река Дунав, Черно море и вът… […]