Собственици на имоти в „Слънчев бряг“ от 10 години живеят без питейна вода

Не е ясно чия отговорност е да се построи инфраструктурата

0
135
Слънчев бряг
Слънчев бряг. Снимка: Искра.бг

Част от собственици на имоти в „Слънчев бряг“ се оплакват от липса на питейна вода и канализация в един от кварталите в курорта. Той се намира в близост до центъра, а според местните проблемът е от десет години и половина

Пред „БНТ“ живеещият в района Петър Петров заяви, че многократно е търсил съдействието от всички отговорни институции – Община Несебър, ВиК, Областна управа-Бургас, КЕВР, Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/ и прокуратурата. По думите му от липсата на вода са засегнати десетина семейства. Той призна, че сградата му няма акт 16. 

„Улицата е общинска и това не е задължение на гражданите. За всичките тези години не разбрах чие задължение е това“.

От Община Несебър са изпратили отговор, в който са уточнили, че Петър Петров многократно е бил приеман, като са му били разяснени наличните възможности за справяне с казуса. 

„Общината е изградила и осигурила възможност за изграждане на сградни отклонения и включването към водоснабдителната и канализационната мрежа“.

От ВиК са заявили, че не е в тяхна компетенция да изграждат канализация, тъй като те са само ползватели на инфраструктурата. 

ИАРА засилва проверките по река Дунав, Черно море и вътрешните водоеми

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments