Димо Минев твърди, че не е засаждал конопа в село Винарско, но съдът му наложи най-тежката мярка

С имота се разпореждал Антон Лефтеров, който в момента се издирва от полицията

0
171
Димо Минев
Димо Минев. Снимка: Искра.бг

Конопът в наркофермата в каменското село Винарско е бил засаден от Антон Лефтеров, който към този момент се издирва от полицията. Това заяви адвокатът на 61-годишния Димо Минев, за когото Апелативен съд-Бургас трябва да реши дали да остави за постоянно в ареста

„Това лице е установено от МВР напълно като имена и адрес. Според моя подзащитен, когато са отишли да го задържат, Антон е бил в сградата, но е успял да избяга и до този момент все още се издирва“.

Димо Минев посочил, че той няма връзка с него, тъй като живее в една от пристройките към къщата. Със сграда, в която бил сушен конопа, се разпореждал Антон. Адвокатът Камен Кънев не успя да обясни защо неговият клиент не е сигнализирал полицията, но уточни, че няма как да бъде считан за съучастник

В съдебната зала обвиняемият заяви, че е бил в Германия и се е прибрал да гледа сина си, който бил шизофреник и излязъл от лудницата в Курило. Въпросният Антон бил доведен именно от сина му. По думите му къщата се е била превърнала в Аврамов дом, а градината към нея е стояла незаключена. 

Апелативен съд-Бургас потвърди най-тежката мярка „задържане под стража“ за Димо Минев, след като прецени, че са установени достатъчно доказателство за предположение за евентуалното му участие в престъплението. 

Собственици на имоти в „Слънчев бряг“ от 10 години живеят без питейна вода

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments