Ученик от НПМГ е принуден да повтаря IX клас заради конфликт с учител

Красимир Каракачанов обвинява МОН и училището в неглижиране на случая с отличник, принуден да повтаря 9 клас след конфликти с учител

2
168
Учител
Учител. Снимка: Pixabay

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов сигнализира за сериозен случай на тормоз над ученик от Националната природо-математическа гимназия /НПМГ/, който е принуден да повтаря IX клас след многократни конфликти с учителя по география Даниел Христов. Според ВМРО причината за конфликта е отказът на ученика Росен Александров да приеме обсъждането на Истанбулската конвенция по време на час по география, тема, която няма връзка с предмета.

Обвинения за целенасочен тормоз

Росен Александров е ученик с отлични постижения в почти всички предмети и участник в олимпиади по математика, като единствено по география получава двойки, което го принуждава да повтаря годината. Според родителите на Росен и ВМРО учителят Даниел Христов е започнал умишлен тормоз, след като ученикът е изразил несъгласие с разглеждането на Истанбулската конвенция в два поредни учебни часа.

МОН и НПМГ под прицел за липсата на мерки

Според ВМРО както ръководството на НПМГ, така и Министерството на образованието и науката /МОН/ са наясно с проблема, но не са предприели адекватни мерки за защита на ученика. В отворено писмо до министъра на образованието Галин Цоков, Красимир Каракачанов настоява за спешно разрешение на случая, като Росен Александров да бъде преместен в X клас и да бъде защитен от по-нататъшни репресии.

Обвинения срещу учителя

Каракачанов също така твърди, че учителят Даниел Христов е завел дело за клевета срещу майката на Росен Александров, което е било решено в полза на майката. Освен това, според Каракачанов, има слухове, че Христов е бил принуден да напусне предишното си работно място в Националната гимназия за древни езици и култури /НГДЕК/ поради неподходящо поведение спрямо ученици.

Призив за справедливост

ВМРО настоява, че образователната система е пробита от „джендър идеологията“ и че случаят с Росен Александров е показателен за необходимостта от сериозни реформи в тази насока. Организацията призовава за бързо и справедливо разрешение на случая и за предприемане на мерки срещу учителя Даниел Христов.

Насилието и начините за търсене на помощ: Какво е важно да знаем?

Абониране
Известие от
guest

2 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Ученик от НПМГ е принуден да повтаря IX клас заради конф… […]

Елена Костадинова
Елена Костадинова
3 часа по-рано

Е как не ги е срам от това Училище по този случай да не вземат мерки.Аз бих потърсили съдебна отговорност от Директора на Училището и учителя по География.Не чета хубави неща за него относно бившата му работа в друго училище!Срам и позор е да подлагат това дете и майка му на подобен тормоз!ИК няма място в учебния процес!