Варна ще взима пример от Бургас за добро градоустройство

Ще бъдат представени проекти, сред които Магазия 1, Планетариума, Планетум, Ченгене скеле, парка Healing Island

0
209
Магазия 1
Магазия 1. Снимка: Go To Burgas

Архитекти и урбанисти от Бургас ще споделят добри примери за градоустройство на форум във Варна. Срещата с тях е утре вечер в „Кампус 90“, съобщиха за „БТА“ организаторите от сдружение „Пространствата на Варна”.

В дискусията ще участват Галина Милкова, Моника Маринова, Емилия Попова, Мариана Сърбова, Десислава Стоянова и Емил Бурулянов. Те ще разкажат за процесите и механизмите за реализация на качествени градски пространства, както и за свои проекти, сред които са Магазия 1, Планетариума, Планетум, Ченгене скеле, парка Healing Island.

Архитектите от Бургас ще запознаят аудиторията с предизвикателствата, с които са се сблъскали, и опита си от взаимодействието с местната администрация, с усещането да проправяш нови пътища в сферата на градоустройството, споделиха организаторите.

Събитието е последното от проекта „Форум за Варна – добрите примери”, който цели да покаже добри практики в сферата на градското планиране от различни европейски градове и перспективи, предлагащи и включване на граждани в процесите. Фокусът е върху възможността опитът от други градове и държави да бъде адаптиран и приложен във Варна, уточняват от сдружението.

Продължава се инженеринговият договор за реализацията на 7-ми и 8-ми блок на АЕЦ „Козлодуй“

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments