Апелативният съд остави Джейхан Ибрямов в ареста по обвинение за корупция

Джейхан Ибрямов остава задържан по обвинения в търговия с влияние и приемане на подкуп за въздействие върху обществени поръчки

0
207
Джейхан Ибрямов
Джейхан Ибрямов. Снимка: Джейхан Ибрямов, Фейсбук

Апелативният съд остави Джейхан Ибрямов в ареста по обвинение за търговия с влияние и приемане на подкуп. Според събраните доказателства, Ибрямов е поискал и приел подкуп от Мирослав Тодоров в замяна на обещание да упражни влияние върху длъжностни лица от Министерството на отбраната във връзка с обществени поръчки. Въпреки че все още не е ясно кои конкретно търгове са били засегнати, прокуратурата разполага с доказателства, че Ибрямов е участвал в корупционна схема.

Обвинението твърди, че Ибрямов е поискал 400 000 лева от Тодоров, за да се използват за купуване на гласове на предстоящите избори. Допълнително свидетелските показания посочват, че за целта са били необходими между 5 и 7 милиона лева. Според прокуратурата в рамките на последните 10 години Ибрямов е получил общо около 800 хиляди лева от Тодоров, като срещу това е помагал за спечелването на обществени поръчки.

Докато Ибрямов няма обвинение за по-ранните подкупи, разследването се фокусира върху последните събития, при които той беше задържан с 100 000 лева белязани банкноти. След свалянето на депутатския и кандидат-депутатския му имунитет, разследването продължава, а Ибрямов остава задържан под стража.

Прокуратурата внесе нови доказателства по делото срещу Джейхан Ибрямов

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments