Любимецът на децата в Природонаучния музей на Пловдив – крокодилът Хектор има нов терариум

Нилският крокодил е част от живата експозиция на музея от началото на 2015 г

0
31
Крокодилът Хектор
Крокодилът Хектор. Снимка: Община Пловдив

От 10:00 ч. на 16 октомври в Регионалния природонаучен музей в Пловдив ще бъде открит новият терариум на крокодила Хектор. На събитието ще присъстват областният управител на област Пловдив проф. д-р Христина Янчева, заместник- кметовете на Община Пловдив Пламен Панов и Иван Стоянов, кметът на Район „Централен“ Георги Стаменов, както и специални гости от ДГ „Майчина грижа“, които активно участваха в кампанията за набиране на средства за реконструкцията на залата.

Нилският крокодил Хектор е част от живата експозиция на музея от началото на 2015 година. Тогава той бе 10-годишен с дължина 1,8 метра и веднага се превърна в един от любимците на посетителите от всички възрасти. Крокодилът е дарение от Тракийското херпетологично дружество, което няколко години по-късно дари на музея още едно едро влечуго от вида кайман на Кювие. През последните няколко години крокодилът и кайманът значително увеличиха размерите си, което наложи преместването им в по-големи терариуми, за да се осигурят подходящи условия за тяхното отглеждане.

Кайман
Кайман. Снимка: Община Пловдив

Благодарение на средствата, набрани по време на дарителската кампания в началото на тази година, една от залите на Терариума е преустроена и сега предлага на нилския крокодил около 5 пъти по-голямо пространство, а кайманът се премества в стария терариум на Хектор.

След пожара в депото в Цалапица: РИОСВ-Пловдив измерва качеството на въздуха

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments