Радев ще участва в откриването на Годишната среща на местните власти в България

В рамките на събитието ще се проведе и церемония по връчването на Годишните награди на НСОРБ за 2024 г.

0
22
Президент Румен Радев
Президент Румен Радев. Снимка: Facebook

От 16:00 часа днес президентът Румен Радев ще участва в откриващата пленарна сесия на Годишната среща на местните власти. По време на събитието, организирано от Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/, ще бъдат обсъдени предизвикателствата и възможностите пред местното самоуправление у нас.

Това съобщиха от пресцентъра на президентството, уточнявайки, че форумът е част от проявите по случай Деня на българската община – 12 октомври, а в рамките на събитието ще се проведе и церемония по връчването на Годишните награди на НСОРБ за 2024 г.

Припомняме, че годишната среща на българските местни власти ще започне днес и ще приключи на 15 октомври в к.к. „Албена“. На тридневния форум се очакват над 800 участници кметове, общински съветници, представители на Европейския парламент и Европейската комисия, Комитета на регионите на ЕС, централната власт и дипломатическия корпус, наши български и чуждестранни партньори. Сред поканените официални гости на събитието са още министър-председателят Димитър Главчев, както и други министри и ръководни представители на национални институции.

В програмата са предвидени панелни дискусии, пленарни сесии и работни срещи по всички важни задачи на общините за мандат 2023 – 2027, свързани с подобряването на качеството на живота на гражданите. В контекста и на новия мандат на европейските институции, по време на откриващата пленарна сесия ще дискутираме мястото на българските общини в общоевропейските предизвикателства и постигането на бъдещите приоритети на Съюза. Тя ще се състои на 13 октомври 2024 г. от 16:00 часа в зала „Перуника“ на к.к. „Албена“, съгласно предварителната програма.

Паралелни събития:

  • Дискусионен форум „Иновации и умни градове“ – 14 октомври 2024 г., 09:30 часа, зала „Перуника“;
  • Форум „Общините в голямата политика за развитие на селските райони“ – 14 октомври 2024 г., 09:30 ч., зала „Сий“, хотел „Парадайс Блу“;
  • Национална дискусия „Управление на отпадъците – споделена отговорност на общините и държавата“ – 14 октомври 2024 г., 15:00 ч., зала „Перуника“;
  • Дискусия „Интегрирано управление на общинската образователна и културна инфраструктура“ – 14 октомври, 15:00 ч., зала „Сий“, хотел „Парадайс Блу“;
  • Дискусионен форум „Развитие капацитета на общинските съвети като политически орган на местното самоуправление“ – 15 октомври 2024 г., 10:00 ч., зала „Сий“, хотел „Парадайс Блу“;
  • Подписване на рамково споразумение между НСОРБ и трите електропреносни дружества – 15 октомври 2024 г., 10:00 ч., зала „Сий“, хотел „Парадайс Блу“/.

Съпътстващи събития:

  • Връчване на Годишните награди на НСОРБ за 2024 г.
  • Изложение „Общинско ЕКСПО“ – възможност на изложителите да представят по индивидуален начин свои стоки, проекти или услуги.

Поредица за бързи кредити с адв. Богомил Йорданов: Използват се „инкасатори“, които притискат хората да платят

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments