Японска бизнес делегация ще посети Индустриален парк София-Божурище

Над 100 японски компании ще разгледат възможностите за инвестиции в най-големия индустриален парк в България, организирано от JETRO и посолството на Япония

0
36
Индустриален парк София-Божурище
Индустриален парк София-Божурище. Снимка: Национална компания Индустриални зони

На 16 октомври японска бизнес делегация, включваща над 100 компании, ще посети Индустриален парк София-Божурище, който е най-големият държавен индустриален парк в България. Посещението е организирано от японската организация за външна търговия JETRO със съдействието на посолството на Япония в България.

Сред представителите на делегацията са ключови корпорации като Itochu, Sojitz, Marubeni, Mitsubishi, Japan Bank of International Cooperation, MUFG Bank, Epson, Sumitomo Heavy Industries, Shimizu Corporation и NEXI.

Домакините от „Национална компания индустриални зони“ /НКИЗ/ ЕАД ще презентират пред японските бизнесмени възможностите за инвестиции не само в Индустриален парк София-Божурище, но и в други зони, управлявани от НКИЗ из цялата страна.

Гостите ще имат възможност да направят обиколка в парка и да се запознаят с дейността на някои от водещите инвеститори в различни сектори, като автомобилната промишленост, високите технологии и логистичната дейност.

Индустриален парк София-Божурище е приоритетен проект на НКИЗ, който вече е привлякъл 42 инвеститори както от България, така и от чужбина. С площ от 3 милиона кв. м, индустриалният парк предлага терени с изцяло изградена инфраструктура, включваща електрозахранване, водоснабдяване, битова и дъждовна канализация, газификация и оптични мрежи.

Българската история с Румен Петков: Пресиян II – от ослепен княз до заговорник

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments