Майки алармират за опасна детска площадка в Плевен

Те твърдят, че преди около месец са подали сигнал на имейла на Община Плевен за лошото състояние на детските съоръжения

0
69
Опасни съоръжения на детска площадка в Плевен
Опасни съоръжения на детска площадка в Плевен. Снимка: Facebook

Плевенски майки алармират за опасна детска площадка в парк „Кайлъка“. Потърпевша споделя, че през изминалите дни 3-годишното й дете е паднало от 2 метра височина от едно от съоръженията.

„За щастие детето не падна на главата си, но е травмирано от падането и за мен като родител беше ужасно преживяване“, разказва тя във Facebook.

Други родители твърдят, че преди около месец са подали сигнал на имейла на Община Плевен за лошото състояние на детските съоръжения в парка, но въпреки предоставените доказателства, към момента няма видима реакция от страна на институциите. Към сигнала са приложени и снимки, които ясно показват опасни стърчащи метални части и изгнили елементи на съоръженията. В съпровождащото писмо пише следното:

„Здравейте!
Намираме се с децата ни в парк Кайлъка – Плевен.
Изпращам ви снимки, с които показвам опасно стърчащи железа от съоръженията за игра. Също така са изгнили и има и скъсани въжета. Идва есен, децата се завръщат и има опасност от инциденти.
Моля да се вземат незабавни мерки, от които е отговорен.“

Въпреки че сигналът е подаден преди месец, до момента не са предприети никакви видими действия за ремонта на съоръженията или за подобряване на безопасността на площадката. Някои родители дори са посочили, че вече няколко пъти са подавали сигнали за същия проблем. Трета жена добавя, че съпругът й е сигнализирал Общината още преди около два месеца, но и тогава не е последвала никаква реакция.

Родителите настояват за незабавна реакция от страна на Община Плевен, за да се гарантира безопасността на детските съоръжения в парка и да се предотвратят бъдещи инциденти.

От древни времена до днес: Света Петка и нейните чудотворни дела

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments