Полицейска акция в София: Задържаха шестима души за предотвратяване на изборни нарушения

Органите на реда провеждат мащабна операция срещу конвенционалната престъпност и изборни нарушения, със съдействие от НАП, БАБХ и Регионалната дирекция по горите

0
53
Полиция
Полиция. Снимка: МВР

Днес сутринта стартира мащабна полицейска акция в София, насочена към противодействие на конвенционалната престъпност, стабилизиране на средата за сигурност и превенция на нарушения на изборното законодателство, съобщиха от ОДМВР-София. В операцията участват екипи на криминална, охранителна и икономическа полиция, подпомагани от жандармерията, както и представители на НАП, БАБХ и Регионалната дирекция по горите.

Контролът се фокусира върху лица с рисков профил, моторни превозни средства, частни адреси, търговски обекти, кредитни институции и заложни къщи. Специално внимание се обръща на получената информация за подготвяни престъпления против политическите права на гражданите.

Според официалните данни към 11:00 часа са задържани шестима души за срок до 24 часа. Полицейската операция продължава през целия ден, като се очакват още проверки и евентуални арести.

Тази акция има за цел не само да стабилизира средата за сигурност в навечерието на важни избори, но и да се справи с дълготрайните проблеми на конвенционалната престъпност, която създава сериозни социални и икономически рискове за обществото.

Проверките обхващат различни аспекти на законността, включително данъчни проверки, контрол върху безопасността на храните и съблюдаване на горските ресурси, като всички тези мерки се прилагат с цел засилване на сигурността и подобряване на общественото доверие в институциите.

Операцията ще продължи през следващите дни, докато не бъдат извършени всички планирани действия за предотвратяване на нарушения на изборните права и за спиране на престъпни дейности в региона.

Японска бизнес делегация ще посети Индустриален парк София-Божурище

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments